4gamers.be

EA klaagt Zynga aan wegens kopieergedrag

Door Jay, 04-08-2012 00:19, bron: ign

Update

Zynga heeft intussen officieel gereageerd op de klacht van EA en is vastbesloten om zich te verdedigen in de rechtszaal. Voorts noemt Zynga het nogal ironisch dat net EA hen aanklaagt, omdat SimCity Social wel wat weg lijkt te hebben van CityVille.

Reggie Davis, adviseur Zynga


"We hebben de toewijding om de meest leuke, innovatieve en sociale games te creëren in elk genre dat onze spelers leuk vinden. The Ville is de nieuwste game in onze 'ville' franchise - het bouwt voort op elke grote innovatie van onze bestaande invest-and-express games, helemaal teruggaand tot YoVille en voortgaand via CityVille en CastleVille, en introduceert een aantal nieuwe sociale features en game mechanismes die vandaag nog niet in social games gezien zijn.

Het is jammer dat EA dacht dat dit een gepaste antwoord was op onze game, en het toont duidelijk en gebrekkige kennis aan van basisprincipes betreffende copyright. Het is ook ironisch dat EA deze rechtszaak kort na het lanceren van SimCity Social brengt, dat een akelige weerspiegeling van Zynga's CityVille is. Desondanks zijn we van plan onze rechten tot het uiterste te verdedigen en we hebben de intentie om te winnen met spelers."Origineel (03/08/2012, 21:30)

Als er iets is wat Zynga momenteel kon missen als kiespijn, dan is het wel aangeklaagd worden door een groot bedrijf dat effectief een vuist kan maken. En toch is dat precies wat nu gebeurt, want EA heeft besloten om Zynga voor de rechter te dagen wegens het kopiëren van The Sims Social.

Volgens EA heeft Zynga wetens en willens originele en duidelijk onderscheiden expressieve elementen van The Sims Social gekopieerd, om ze vervolgens te implementeren in The Ville. Dat spelletje werd in juni aangekondigd en geeft spelers de mogelijkheid om een eigen virtueel leven uit te bouwen, inclusief een eigen huis en een job. The Sims Social, dat een jaar geleden al verscheen, bevat, zoals je misschien wel al vermoedde, nagenoeg dezelfde elementen. Het gaat echter om meer dan enkel een gelijkaardige thematiek. Volgens EA is het onmiskenbaar duidelijk dat Zynga voor The Ville leentjebuur gaan spelen bij The Sims Social.

Lucy Bradshaw, general manager EA Maxis


"De overeenkomsten gaan veel verder dan slechts een oppervlakkige gelijkenis. De designkeuzes van Zynga, de animaties, de visuele ordening en karakterbewegingen en -acties zijn rechtstreeks uit The Sims Social gehaald. Het kopiëren is zo duidelijk dat de twee games voor een niet-ingewijde observeerder grotendeels niet te onderscheiden zijn."Voor EA is het dus redelijk duidelijk dat Zynga The Sims Social haast als een blauwdruk voor The Ville gebruikte, en het is lang niet de eerste keer dat Zynga van zo'n kopieergedrag beschuldigd wordt. Veelal waren het echter kleinere ontwikkelaars die het slachtoffer werden van Zynga en omwille van het financiële kostenplaatje van een rechtszaak, is tegen Zynga nooit een stevige vuist gemaakt kunnen worden. Door de klacht van EA lijkt dat nu wel te gebeuren, en het is blijkbaar ook expliciet de bedoeling van EA om andere, kleinere en financieel minder sterke ontwikkelaars te steunen.


"We hopen een secundair effect te hebben van het beschermen van rechten van andere creatieve studio's die de middelen niet hebben om zichzelf te beschermen. Vandaag hopen we op te komen en een positie in te nemen die de industrie helpt om de waarde van originele, creatieve werken te beschermen, evenals zij die onvermoeibaar werken om ze te creëren."Dit belooft vermoedelijk vuurwerk. Hieronder trouwens een filmpje van zowel The Ville als The Sims Social.

The Ville


The Sims Social


Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.