4gamers.be

Amerikaans politica wil gewelddadige games behandelen als sigaretten

Door Jay, 05-05-2014 15:29, bron: vg247

De Republikeinse politica DebraLee Hovey (Connecticut, VS) heeft nogmaals een oproep gedaan om, in de nasleep van het drama van Sandy Hook, gewelddadige games beter te reguleren en harder te belasten. Ze had al eens een voorstel van die aard gedaan, maar dat wetsontwerp werd toen niet goedgekeurd.

Hovey spreekt om te beginnen over "ontelbare studies" die zouden aantonen dat er een link is tussen het spelen van games en een merkbare toename van agressief gedrag, vooral onder kinderen en tieners. Concrete studies citeren doet ze evenwel niet. Vervolgens stelt ze voor om gewelddadige games te gaan behandelen als sigaretten, met duidelijkere waarschuwingen op de verpakking en een hogere belasting. Op die manier zouden ouders twee keer nadenken vooraleer ze een gewelddadig spel voor hun kinderen kopen.

"Als 18+ games een extra waarschuwingslabel zouden dragen, en een extra belasting zouden krijgen omwille van hun gewelddadige aard - gelijkaardig als de sin tax op sigaretten - dan zou een ouder misschien twee keer kunnen nadenken alvorens die game voor zijn of haar jonge kind te kopen," vertelt Hovey. "Op zijn minst zou een ouder zich meer bewust zijn van de content in de games die hun kinderen spelen."

Of Hovey nu opnieuw een wetsontwerp zal indienen, valt nog af te wachten, en ook dan is de kans reëel dat het weer zal worden verworpen. Het is wel niet de enige maatregel die Hovey voorstelt om de "cultuur van geweld" in de Amerikaanse maatschappij aan te pakken. Zo wil ze ook dat er een betere controle is op wapenbezit.

Amerika screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.