4gamers.be

Werd er gecheat tijdens de Dreamhack Hearthstone finale?

Door Jay, 18-06-2014 17:47, bron: kotaku

Het eSports evenement Dreamhack zit er inmiddels op en uiteraard kon je alles volgen via onze zustersite 4eSports.net. Een van de meest besproken wedstrijden van het evenement was de Hearthstone finale tussen Radu "RDU" Dima en Jason "Amaz" Chan. De wedstrijd, waar een bedrag van 10.000 dollar aan vast hing, werd gewonnen door Dima, maar die werd al snel beschuldigd van cheaten.

Het is namelijk gebleken dat Dima tijdens de wedstrijd van iemand uit zijn vriendenlijst berichten toegestuurd kreeg waarin vermeld stond welke kaarten zijn tegenstander had, iets wat Dima bij een spel als Hearthstone natuurlijk een aanzienlijk voordeel kan opleveren. Heel wat mensen vinden het dan ook ongehoord dat Dima alsnog de titel kreeg toebedeeld. De organisatie was namelijk op de hoogte van het "cheaten" en evalueerde de situatie, maar er werd beslist dat de boodschappen tijdens de match over de kaarten van de tegenstander geen feitelijke invloed hadden op het spelverloop.

Uiteraard is niet iedereen het eens met de beslissing van de organisatie, maar Chan zelf vindt alleszins niet dat hij verloren heeft van een cheater, wat hem natuurlijk siert. Wel vindt Chan dat Dreamhack de kwestie beter had kunnen aanpakken en dat het geheel beter georganiseerd had moeten worden. Ook Dima benadrukt dat dit geen plan van hem was en dat hij zeker niet bewust wilde cheaten, maar dat hij net voor het toernooi nog iemand had aanvfaard in zijn vriendenlijst die hij eigenlijk niet kende, en die dus uiteindelijk vermoedelijk een troll bleek te zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.