4gamers.be

Britse advertentiewaakhond verbiedt Dungeon Keeper-reclame

Door papfles, 02-07-2014 13:05, bron: eurogamer

Een advertentie moet aan bepaalde richtlijnen voldoen, zeker aangezien het tot iets wil aanmoedigen. Dat wil dus zeggen dat advertenties niet mogen misleiden, wat blijkbaar bij Dungeon Keeper toch is gebeurd volgens de Britse waakhond voor advertenties (ASA). Een gebruiker had immers geklaagd over de inhoud van de advertentie, omdat die "belangrijke informatie achterwege zou laten". 

Electronic Arts heeft met allerlei feiten en cijfers proberen te staven dat het spel wel degelijk zonder microtransacties gespeeld kan worden en dat het op dat vlak niet dwingt om aankopen te doen, maar ASA oordeelde toch dat er een punt komt in het spel dat het quasi onmogelijk is om nog deftige vooruitgang te boeken zonder geld te investeren. Men veroordeelt daarmee het spel niet, maar wel dat deze informatie onvoldoende naar voor werd gebracht in de advertentie. "We hebben Electronic Arts vermeld dat toekomstige ads best de beperkingen van de vrije gameplay kunnen omschrijven en dat in-app aankopen de gameplay kunnen versnellen." EA had eerder al erkend dat het fouten had gemaakt bij Dungeon Keeper.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.