4gamers.be

XCOM: The Board Game aangekondigd

Door Jay, 07-08-2014 00:03

Fantasy Flight Games heeft XCOM: The Board Game aangekondigd, een bordspel dat, ja hoor, gebaseerd is op de recente XCOM-games. Het spel is geschikt voor één tot vier spelers en wanneer er meerdere spelers zijn, is het samenwerken geblazen om een buitenaardse invasie af te wenden.

Hoe het bordspel precies in elkaar zit, is niet geheel duidelijk, maar blijkbaar is er een companion app die gebruikt moet worden in combinatie met het spel. De app houdt onder meer de tijd bij die spelers nodig hebben, hetgeen dan weer een invloed zal hebben op het verloop van het spel en de invasie. Er zijn ook verschillende scenario's voor invasies, dus van tevoren weet je niet wat het spel op je af zal sturen. Samenwerken is alleszins de boodschap en er zijn vier rollen te verdelen, zijnde die van de Commander, Chief Scientist, Central Officer en Squad Leader.

Wanneer XCOM: The Board Game verschijnt, is niet bekend. Ook valt het nog af te wachten op het spel gepland staat voor een Europese release.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.