4gamers.be

2012: Bethesda

Door Jay, 10-01-2012 03:58

2011 was een goed jaar, maar wel een jaar dat inmiddels al achter ons ligt. Het is dan ook uitkijken naar wat in de toekomst ligt en dus houdt 4Gamers een vergrootglas boven enkele uitgevers. We overlopen de grootste kleppers die gepland staan voor 2012, maar kijken ook verder dan wat zeker is. Zo zijn we niet verlegen om wat speculaties, die de ene keer al wat beter onderbouwd zullen zijn dan de andere. Vandaag aan de beurt: Bethesda.

Dishonored

Release: 2012


Bijzonder weinig is voorlopig al geweten van Dishonored, een nieuwe franchise uit de Bethesda-stal. Het spel lijkt op vloeiende wijze elementen uit Assassin’s Creed (sandbox en moorden), Bioshock (grafische stijl) en Batman en inFamous (superkrachten) te vermengen in een wereld die vormgegeven is door de art director van Half-Life 2. Daarnaast werkt ook de lead designer van het originele Deus Ex aan het spel.

Prikkelt Dishonored nu je game-zintuigen, dan mag je geduldig wachten op nieuws omtrent deze game, want ook wij weten er amper meer over. Voorlopig staat het spel gepland voor een release in 2012 en dat voor pc, PS3 en Xbox 360.

Dishonored screenshot Dishonored screenshot

Prey 2

Release: 2012


Op E3 werd Prey 2 al uitvoerig getoond (al crashte de console bij ons bezoek) en daaruit bleek dat men nu een ander personage en facet van de Prey-wereld in beeld wil brengen. Nostalgische momenten met de geliefde indiaan Tommy zullen vrij beperkt zijn, aangezien we nu de premiejager mogen uithangen met Killian Samuels. Je zal veel meer bewegingsvrijheid krijgen om de wereld te verkennen en je kan zelfs verticaal vrij snel bewegen. Vergeet echter niet dat je beslissingen invloed hebben op hoe die wereld jou ziet en dat het soms beter is om je wat rustiger te gedragen.

Het wordt trouwens wel eens tijd dat Prey 2 verschijnt, want het origineel dateert alweer van 2006. Wie van de eerste Prey kon genieten, hoeft vermoedelijk niet te vrezen voor Prey 2. Het vervolg wordt immers door dezelfde studio gemaakt en daar zijn ze vastberaden om de reeks naar een hoger niveau te tillen.

Prey 2 screenshot Prey 2 screenshot

En verder?


Voor wat Bethesda betreft, zijn we van niet veel zeker in 2012. Naast Dishonored en Prey 2 staan er officieel immers geen games gepland voor het komende jaar, al kunnen we wel een gokje wagen over wat we zouden kunnen verwachten. Met een redelijke zekerheid kunnen we bijvoorbeeld zeggen dat er DLC voor The Elder Scrolls V: Skyrim zit aan te komen. Vorig jaar werd al bevestigd dat er DLC voor Skyrim zou komen en die zou vooral bedoeld zijn om het spel te verbeteren, in plaats van de focus te leggen op alleen maar "meer". Vermoedelijk mogen we ons dan ook verwachten aan nieuwe quests die een meerwaarde betekenen.

Speculaties


RAGE 2

Rage werd met veel tromgeroffel aangekondigd en wat we destijd van de game te zien kregen, deed ons uitkijken naar de release. Uiteindelijk echter wist het spel de verwachtingen niet echt waar te maken en de kans lijkt dan ook miniem dat er een tweede deel zit aan te komen, al is het wijs nooit nooit te zeggen natuurlijk.

Doom 4

Een van de redenen waarom Rage 2 vermoedelijk nog even op zich zal laten wachten, is Doom 4. Het is namelijk bevestigd door Bethesda dat het team van Rage na de afhandeling van die game zou beginnen aan een vierde deel in de Doom-reeks. Of we dat vierde deel ook in 2012 te zien zullen krijgen, valt nog af te wachten, maar fans kunnen alvast hopen.

Fallout

Nu er een nieuwe Elder Scrolls op de wereld is losgelaten, kan men zich misschien weer gaan concentreren op die andere grote reeks, Fallout. Er zijn niet echt indicaties dat er iets op punt staat rond de reeks, maar een aankondiging dit jaar van een nieuw spel in de reeks zou niet als een verrassing komen. Daarbij behoort een MMO ook tot de mogelijkheden, iets wat fans al langer dan vandaag zien zitten, ook al valt het te bezien hoe zoiets concreet zou uitpakken.

Wet 2

Het originele Wet kennen we misschien vooral omwille van de hoofdrolspeelster, die naast een pittige dame ook een mooie verschijning is. Velen zullen haar dan ook graag zien terugkeren in een vervolg, al is het zeer de vraag of dat er ooit van komt. Wet 2 werd eind 2010 aangekondigd, maar midden 2011 doken geruchten op over het opdoeken van het project. Bethesda heeft ook al te kennen gegeven dat het de game niet zal publiceren, waardoor de mogelijkheid van een Wet 2 plots heel erg onwaarschijnlijk wordt. Ook hier geldt echter: nooit nooit zeggen, en hopen kan geen kwaad.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.