4gamers.be

Gnu Revenge

Door SenZ, 02-05-2012 00:00

We kennen allemaal de openingsscène van een Jackass-film waarin het zootje ongeregeld vlucht voor een op hol geslagen kudde runderen. Die dieren kunnen blijkbaar niet lachen met hun filmcarrière, want dankzij uitgever Bulkypix kiezen zij voor een nieuwe loopbaan en komen zij nu naar jouw iDevice gelopen. Tussen al dat geweld door probeerden wij hen braaf binnen de omheining te houden en drukten met wat kleerscheuren nog net op ‘verzenden’ voor deze review.

Uitgever Bulkypix staat er om bekend de hand niet om te draaien om leentjebuur te spelen bij de concurrenten. Veel van haar games doen heel sterk denken aan voorgaande en doorgaans betere games van andere partijen. Gnu Revenge is in datzelfde bedje ziek. Het lijkt wel heel sterk op een bestseller in de app store, Angry Birds Space.

We moeten toegeven dat het niet draait om varkens of katapulten, maar wel om krokodillen en een jetpack. De krokodillen hebben soortgenoten van de Gnu aangevallen en één iemand – jij, juist – moet met een jetpack op stap om hen ter verantwoording te roepen. Een weinig origineel concept dat zijn charme enkel kan brengen wanneer het de eerste keer wordt opgevoerd, waardoor Bulkypix er hier de bal volledig mis slaat.

Zoals jullie tussen de lijnen al konden lezen is de gameplay vrij eenvoudig van opzet. Er is maar één knop die jouw aandacht nodig heeft en daardoor zou je in staat moeten zijn het doelwit zonder kleer- eum vachtscheuren te bereiken. Je bestuurt de Gnu in de ruimte en het is de bedoeling om zo snel mogelijk de krokodil iets dieper de ruimte in de knallen. Een Gnu die zijn weg goed vindt in de melkweg; het is een flauw grapje, maar hier wel degelijk op zijn plaats. De zwaartekracht is de belangrijkste factor waar je rekening moet mee houden. In elk level is het de bedoeling om de snelheid te controleren zodat je het doelwit niet mist, want voor je er erg in hebt mis je het ruimteschip van de boosaardige tegenstand.

Het probleem daarbij is dat dit het geval is in élk level en afwisseling in het spel is op dat vlak heel ver zoek. In sommige levels zal je rekening moeten houden met extra moeilijkheden zoals krachtvelden die je in een bepaalde richting duwen. Die duwen je dus in allerlei bochten en zorgen ervoor dat je afwijkt van het pad waardoor het iets meer techniek vergt om de gnu te kunnen besturen. Het komt erop aan om de momenten waarop je versnelt correct te timen en zo de zaken correct te combineren. Dat zal wat behendigheid en vooral frustratie met zich meebrengen.

Gnu Revenge ziet er wel leuk uit. De verpakking die Bulkypix ons voorschotelt, is echter deels om ons een rad voor de ogen te draaien. Een mooie verpakking alleen is niet genoeg, ook niet voor een mobiele game. De levels zijn immers niet perfect ontworpen en ook al ziet het geheel er authentiek uit, toch zorgt de omgeving vaak voor frustratie. Iets te veel of te weinig snelheid zorgt er meteen voor dat je doelloos de ruimte ingeschoten wordt.

Conclusie

Al bij al maakt Bulkypix hier een slechte beurt. Het spel is een heel goedkope en te eenvoudige kopie van een bestaand concept. Het is ons een raadsel waarom zij dit telkens opnieuw kunnen of durven doen. De gameplay is iets te moeilijk onder de knie te krijgen en er is geen ruimte voor fouten. De graphics kunnen deels bekoren om één pluspunt aan te halen, maar evenzeer is dat een bron van ongemak. De omgevingen zijn niet goed ontworpen, of toch niet in die aard dat zij iets positief bijdragen tot een leuke ervaring. Als er budgetbakken zouden bestaan voor mobiele games, dan is dat de plek waar wij deze game eventueel zouden aanraden.

Positief

  • Leuke tekenstijl
Score
45/100

Negatief

  • Niet origineel
  • Repetitieve gameplay
Grafisch
55%
Geluid
35%
Fun
40%
Gameplay
48%

Gnu Revenge

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar:
  • Uitgever:

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.