4gamers.be

Luxor Evolved HD (iOS)

Door Ge0force, 18-05-2012 00:10

Luxor staat bekend als een typische casual game, die je in 1001 variaties kan spelen op Facebook en ongeveer elke spelletjessite die je maar kan bedenken. Ook op iOS zijn er reeds talloze versies van terug te vinden, al dan niet met creatieve thema’s of nieuwe spelelementen. Toch doet ontwikkelaar MumboJumbo een poging om het spel opnieuw leven in te blazen met Luxor Evolved HD. De blitse graphics en pompende soundtrack trokken alvast onze aandacht.

Voor de kluizenaars onder ons die nog nooit van Luxor gehoord hebben, zullen we het spelconcept nog even uitleggen. Rijen ballen van verschillende kleuren rollen langzaam voort over een vastgelegd traject. Als speler moet je eveneens gekleurde ballen afschieten zodat ze in de rijen terecht komen. Verkrijg je hierdoor drie of meer ballen van dezelfde kleur, dan verdwijnen ze en schuiven de voorliggende ballen terug naar achter. Op die manier moet je voorkomen dat de rij van ballen het einde van het traject bereikt.

Luxor Evolved HD behoudt dit concept, maar voegt er enkele leuke features aan toe. De ballen worden afgeschoten vanuit een klein ruimteschip dat je naar links en rechts kan bewegen, vergelijkbaar met een paddle uit Arkanoid. Door foutloos je ballen telkens tegen ballen van dezelfde kleur te schieten maak je combo’s en zorg je ervoor dat er verschillende bonusitems en power-ups verschijnen die je moet opvangen met je schip. Deze zorgen ervoor dat de rijen met ballen tijdelijk stil komen te staan of zelfs terugkeren, of dat je vuurballen kan afschieten of de ballen kan vernietigen met lichtstralen of bliksemflitsen.

Afhankelijk van het aantal punten dat je scoort verdien je na elk level ervaringspunten, waardoor je in level stijgt en er telkens nieuwe power-ups worden vrijgespeeld. Daarnaast zijn er super power-ups, die je kan activeren door zes losse delen te verzamelen. Dit systeem werkt goed en zorgt voor een hoge verslavingsfactor. De levels zelf zijn ook voldoende gevarieerd, met tussendoor een aantal heuse boss battles en bonuslevels waarbij je zoveel mogelijk ballen moet afschieten. Dit afschieten werkt overigens zeer vlot met het touchscreen, dankzij de verschillende controls settings die je kan kiezen en een aantal aim assists die aangeven waar je bal terecht zal komen.

Grootste blikvanger van het spel blijven echter de bijzonder knappe graphics. Die zijn opgebouwd uit felle neonkleuren en doen sterk denken aan Geometry Wars. Ballen die vernietigd worden knallen in stukken uiteen, en de grafische effecten van de power-ups zijn een streling voor het oog. Dit alles wordt begeleid door een pompende soundtrack, die bestaat uit degelijke dancemuziek en zelfs door het kleine speakertje van de iPad behoorlijk goed klinkt. De achtergrond van sommige levels gedraagt zich als een soort equalizer op maat van de muziek, waardoor het spektakel helemaal compleet wordt.

Link naar de game in de App Store (€2.39)
 

Conclusie

Akkoord, Luxor Evolved HD is wééral Luxor, maar wel een van de knapste versies die je kan vinden. Sublieme neon-achtige graphics in combinatie met een prima soundtrack zorgen voor heel wat spektakel, en het vrijspelen van nieuwe power-ups kan behoorlijk verslavend zijn. Voor de prijs van amper €2,39 een vette aanrader voor elke liefhebber van arcade games.

Positief

  • Coole graphics
  • Prima soundtrack
  • Power-ups
  • Instelbare controls
Score
89/100

Negatief

  • Weeral Luxor
Grafisch
88%
Geluid
90%
Fun
92%
Gameplay
86%

Luxor Evolved HD

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar:
  • Uitgever:

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.