4gamers.be

Captain Cat

Door steez, 08-07-2012 00:03

Dat katten van vis houden weten we al lang. Maar dat er katten zijn die met een bootje de zee op trekken om ze zelf op te vissen, die hadden we niet zien aankomen.

Captain Cat heeft een magische vislijn die alle kanten op slingert. Telkens je het scherm aanraakt, rekt de lijn zich verder uit in de richting die de haak op dat moment aangeeft. Vooral je gevoel voor timing wordt 75 levels op de proef gesteld terwijl je de vislijn voorbij alle hindernissen, langs alle schatten en doorheen de draaikolken tot aan de vis tracht te navigeren. De finale score hangt af van hoe snel je dit voor elkaar krijgt, het aantal gemaakte knopen (hoe minder hoe beter) en verzamelde munten. Uiteraard worden de levels steeds wat ingewikkelder en groter.

 

De onderwaterwereld is lekker sfeervol en levendig, vol grappig uitziende bewoners. Naast het irritante gekrijs van de Captain, word je gelukkig onder het spelen zelf enkel getrakteerd op relaxte jazzy deuntjes. Niettegenstaande de simpele opzet zit deze puzzelgame goed in elkaar en blijft alles entertainend genoeg. In die mate zelfs dat we voor we het goed en wel beseften al aan de laatste stage aangekomen waren. We hopen dan ook dat Digital Tentacle snel met een beloofde update komt. Tot die tijd zijn er nog de super uitdagende extra spelmodi die ons zoet kunnen houden. Zoals de lastige perfect mode waar je de vis in één keer moet zien te vangen. 

Sportvissers kunnen via deze link Captain Cat uit de App Store hengelen (1,59 €)

 

Conclusie

Captain Cat is een leuke originele puzzelgame met een eenvoudig concept in een grappige setting. Echt uitdagend wordt het nooit, dus ideaal voor de casual puzzelaar.

Positief

  • Grappige personages
  • Origineel concept
  • Extra game modes
Score
76/100

Negatief

  • Relatief simpel
  • Gekrijs van de Captain
Grafisch
76%
Geluid
76%
Fun
80%
Gameplay
78%

Captain Cat

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar:
  • Uitgever:

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.