4gamers.be

Car Toons

Door Ge0force, 28-07-2012 00:03

Car Toons (iOS)

Door Booka Shade

Wie heeft nog nooit gedroomd om een heldhaftige politieagent, ambulancier of brandweerman te zijn? Wij alleszins wel. Met deze game kruip je in de rol van een reddingsteam en moet je trachten alle auto's van de gangsters in de stad letterlijk van de baan te ruimen om tot de parkeerplaats te raken waar je hulp gevraagd wordt. Deze actiepuzzel van FDG Entertainment, beter bekend van Tentacle Wars en Captain Antartica, is gebaseerd op de populaire flashgame serie "Vehicles".

Car Toons bevat voorlopig 9 levels (er zijn er nog meer op komst) van telkens 12 rondes. Je begint bij het begin, namelijk de introductie waar je vertrouwd raakt met de manier van spelen en het doel dat je voor ogen moet houden. Tijdens de eerste spellen is het enkel de bedoeling de reddingsauto op tijd te laten stoppen op de voorziene parkeerplaats waar je iemand te hulp moet schieten. Hierbij moet je tevens ook rekening houden met de tijdslimiet, die op dat moment nog redelijk haalbaar is.

 

Wanneer je naar de hogere levels gaat, proberen de auto's van de gangsters je de weg te versperren tot de parkeerplaats. De bedoeling is om deze auto's van de baan te rijden. De enige functies die je aan de reddingsauto kan meegeven zijn rijden en stoppen. Dit doe je door op de reddingsauto te duwen en het mag gezegd worden dat de auto zeer goed reageert op de tapbewegingen. Meestal staan de auto's van de gangsters gewoon op de straat en hoef je hen enkel van de straat te duwen. Sommige staan op een balk die je simpel kan laten opblazen door op de balk zelf te duwen en andere kun je enkel opblazen door met je reddingsauto tegen een soort ‘ontploffingsknop’ te rijden.

Naarmate je vordert in het spel worden er objecten toegevoegd die je - als je de uitleg ervan goed leest - makkelijk kunt elimineren. Spijtig genoeg staat de uitleg van de nieuwigheden een aantal seconden voor de obstakels, zodat je weinig of niks kan doen vooraleer het verdwijnt. De tijd begint echter wel meteen te lopen van zodra je een nieuw spel start, dus de kans dat je het nog eens moet herbeginnen om het binnen de gegeven tijd rond te krijgen is groot. Ook moet gezegd zijn dat er niet echt een logica in de moeilijkheidsgraad zit. Normaal zou je denken dat je des te verder in het spel zit het niveau ook hoger wordt, maar dat kan soms tegenvallen.

 

Per level kan je drie sterren verdienen. De eerste ster krijg je door iedere ronde binnen de tijd af te werken. Deze tijd wordt, naargelang het niveau verhoogt, ook korter en korter. Een tweede ster krijg je door correct op de parkeerplaats te staan en de derde krijg je door alles uit de weg te ruimen. Nadat je een paar rondes perfect afgerond hebt, krijg je een sleepwagen cadeau. Hiermee kan je een spel - dat na een aantal keer proberen te moeilijk blijkt - afwerken, zonder er zelf iets voor te doen.

Ook heeft deze mobiele game gebruikt gemaakt van achievements. In totaal zijn er 23 achievements die naar de toekomst toe ongetwijfeld uitgebreid gaan worden. Deze gaan van het parkeren van 40 auto's tot het voltooien van 48 levels waarbij alle parkeerplaatsen bezet moeten zijn.

Het spel bevat een mooie grafische kwaliteit die via HD een mooie sfeer weergeeft, maar het is jammer dat het zich telkens op dezelfde plaats afspeelt. Wat enigszins storend is binnen deze game is de eentonige soundtrack, die na een paar minuten al afgezaagd begint te worden. Gelukkig is er een mute-knop aanwezig, dus we kunnen je sterk aanraden om daar dan ook gebruik van te maken.

Conclusie

Car Toons is een game die zeker niet snel gaat vervelen en die de tactische mensen onder ons wel even zoet kan houden. De volgorde van moeilijkheid wordt wel niet altijd gerespecteerd, maar het spel reageert goed op de tapbewegingen en ook de achievements zijn een meerwaarde.

Positief

  • Speelt snel en vlot
  • Verveelt niet
  • Tactisch knap gevonden
Score
77/100

Negatief

  • Uitleg soms voor obstakels
  • Wisselvallig niveau
  • Eentonige soundtrack
Grafisch
72%
Geluid
65%
Fun
87%
Gameplay
80%

Car Toons

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar:
  • Uitgever:

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.