4gamers.be

Wake the Cat (iOS)

Door papfles, 21-01-2013 00:00

Katten. Als we YouTube en tal van websites mogen geloven, bestaat het internet enkel en alleen om katten te kunnen delen met andere mensen. Deze pluisbollen zijn vaak bijzonder eigenzinnig en hun favoriete hobby lijkt in de eerste plaats slapen te zijn. Dat is dan ook het uitgangspunt van deze puzzler, Wake the Cat.

Een schattig wit katje ligt in elke level te ronken en het is aan jou om het beestje wakker te krijgen met een bol wol. Om onverklaarbare reden (behalve “om puzzels te maken”) ligt het hele huis vol met obstakels (gaande van speelgoedtreintjes, barelen, trommels, ventilators, buizen en magneten) en wordt het dus een huzarenstukje om je kat actief te krijgen.

Wake the Cat screenshot

Huzarenstukje is echter het verkeerde woord, want het niveau van de puzzels ligt niet meteen hoog. Van de 75 levels (verdeeld over 5 kamers in het huis) zijn er misschien een handvol die je echt problemen gaan opleveren en het merendeel daarvan is dan nog omwille van timing, niet omwille van de moeilijkheid van de puzzels. Je zal misschien bepaalde puzzels wel opnieuw moeten doen om het aantal sterren (3 per puzzel) omhoog te drijven, maar in essentie vlieg je al snel door alle levels heen. Veel langer dan een uurtje zal je niet aan dit spel besteden.

Mocht het je toch niet lukken om een puzzel op te lossen, dan kan je een tip vragen die je, Super Mario Galaxy-gewijs, toont welke weg je op moet. Deze tip kan je slechts één keer per uur gebruiken, tenzij je wat centjes op tafel legt om extra hints vrij te spelen, net zoals je ook gewoon alle levels meteen kan vrijspelen als je er maar genoeg duiten voor op je iOS-toestel legt.

Wake the Cat screenshot

Iets waar je misschien wel geld voor wil geven, is het muzikale deuntje dat in het spel verwerkt zit. Na twee levels begint dit reeds te ergeren en als je dan weet dat er nog 73 levels volgen met datzelfde deuntje, dan gaat de mute-knop al snel zijn werk doen. Grafisch gezien is het geheel gewoon mooi afgewerkt, in een 3D-omgeving, die gewoon het schattige katje moeten begeleiden.

Qua sfeer en opzet is deze Wake The Cat gaan kijken bij Cut the Rope en Angry Birds, maar beide games overstijgen deze titel moeiteloos. Ook qua hoeveelheid puzzels en qua moeilijkheidsgraad is het misschien beter om voor de twee eerder vernoemde titels te gaan, want deze middelmatige kat kan je op dat vlak gerust laten verder slapen.

Wil je het spel toch proberen, dan kan je het spel nu downloaden op de App Store voor 89 cent.

Positief

  • Katten
Score
55/100

Negatief

  • Te eenvoudig
  • Enerverende muziek
Grafisch
73%
Geluid
42%
Fun
53%
Gameplay
62%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.