4gamers.be

Kung Fu Rabbit (WiiU eShop)

Door Vancha, 28-04-2013 00:00

Aziatisch konijn ftw in Kung Fu Rabbit


Wil je even op iOS of Android een platformer spelen, is het haast als een speld in een hooiberg zoeken om iets goed te vinden tussen alle mogelijke games. Neko Entertainment bracht vorig jaar echter een platformer met een schattig konijn als hoofdpersonage, afgewerkt met schitterend artwork en simpele controls voor een touchscreen. Kung Fu Rabbit werd goed onthaald en met het succes dat de eShop recentelijk kent bij indie-ontwikkelaars leek het de uitgever een goede zet om deze game ook naar de Wii U te porten en ook hier lijkt het weer de aankoop waardig te zijn.

Het ultieme kwaad heeft terug toegeslagen en dit keer richtte het zijn aandacht op een Aziatische tempel vol kung fu-konijnen in opleiding. Alle konijnen werden ontvoerd, maar één ding werd over het hoofd gezien, met name jij. Als meester kung fu-gebruiker is het aan jou om je medekonijnen te redden uit de klauwen van het kwaad door zo'n 70 levels te doorstaan en alle leerlingen terug vrij te krijgen. Onderweg zul je al je evenwichtstalenten en vechtkunsten moeten bovenhalen om de gemene Inkies te kunnen verslaan, wat nog niet zo simpel is als het lijkt.

Ieder level bevat een gevangen genomen konijn aan het einde van de level. Op dat vlak zijn ze te vergelijken met de vlaggen of sterren bij Mario-games. Onderweg spring je over richels, doe je muursprongen of gebruik je diezelfde muur om voorzichtig naar je doel af te dalen of te klimmen. Vijanden zijn natuurlijk ook van de partij, maar die kan je enkel verslaan door hun zwakke plek op hun rug te raken. Raak je de voorkant, dan is het Game Over, want geen enkele kung fu-meester kan toch zomaar een frontale aanval tegenhouden? De game bevat drie werelden en een geheime wereld waarvan je de levels gaandeweg wel vrijspeelt, maar deze zijn wel iets moeilijker dan de normale levels, aangezien ze vol vijanden en vallen zitten.

Ook de normale levels kunnen venijnig uit de hoek komen. Het begint erg simpel, aangezien je enkel een spring-knop hebt. Aanvallen doet je konijn namelijk vanzelf als hij de kans krijgt. Vanaf de tweede wereld komen er echter steeds meer gevaarlijke zones tevoorschijn. Er zijn meer vallen aanwezig en een of ander zwart goedje dat je direct naar de eeuwige jachtvelden stuurt duikt meer op. Veel nauwkeurige sprongen maken is dus de boodschap en daardoor doet de game soms wel wat aan Super Meat Boy denken.

Om het iets makkelijker te maken kun je onderweg wortels verzamelen zoals een echt Bugs Bunny, maar in plaats van ze op te eten, gebruik je ze om power-ups te kopen. Zo heb je de mogelijkheid om trager te vallen of ook van bovenaf een vijand te kunnen doden. Ook checkpoints moet je op deze manier aanschaffen, want de levels zelf moet je in een keer kunnen uitspelen. Het maakt de game zeker niet onmogelijk, want de levels zijn dan ook niet zo groot, maar voor sommigen zal het toch een extra uitdaging zijn.

Doorheen de levels zul je versteld staan wat deze simpele platformer op je tv of gamepad tovert. De game ziet er erg strak uit en de Aziatische thema's komen zeer goed over in deze game. De vijanden zijn wel niet zo speciaal, maar je eigen personage ziet er zo schattig uit dat je hem direct wilt houden als huisdier. Ook enkele blur-effecten en vergezichten zijn aan de game toegevoegd om je onder te dompelen in de wereld van tempels en hoge bergen.

De muziek daarentegen is niet zo om naar huis over te schrijven. Het is wel een leuk deuntje, maar dan ook eentje dat maar blijft terugkomen. Wat meer variatie was dus welkom geweest. Al bij al krijg je met zo'n 70 levels meer dan genoeg waar voor je geld als je van platformers houdt en we zien dan ook graag meer van dit soort indie-games op de eShop arriveren.

Conclusie

Kung Fu Rabbit is een beeldschone en leuke platformer om je even mee bezig te houden tussen grotere games door. De muziek mag dan wel wat eentonig zijn, de eenvoudige, leuke gameplay en prachtige grafische stijl maken dit zowaar een aanrader.

Positief

  • Grafische stijl
  • Eenvoudige bediening
  • Veel levels
Score
80/100

Negatief

  • Power-ups doen niet veel
  • Muziek na een tijdje eentonig
Grafisch
82%
Geluid
68%
Fun
78%
Gameplay
82%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.