4gamers.be

Rayman Fiesta Run

Door YoniVL, 11-11-2013 00:01

Rennen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan in Rayman Fiesta Run


Rayman is al een tijdje helemaal terug. Niet enkele op de consoles en handhelds met Origins en Legends, maar ook op de mobiele toestellen. Rayman Jungle Run was al een immens succes op smartphones en tablets en dus besloten ze er bij Ubisoft maar een vervolg achter te gooien. Zo werd Rayman Fiesta Run geboren.

Het concept van de Run-games rond Rayman is eenvoudig. Rayman (of één van zijn kameraadjes) loopt automatisch doorheen een level. Het enige dat jij moet doen, is hem veilig naar het einde loodsen. Dat doe je door te springen, te zweven en vijanden indien nodig een klap te verkopen.

Onderweg kan je ook lums verzamelen, die gele fluorescerende vliegjes. In totaal zijn er per level honderd te vinden. Hoe meer je er te pakken krijgt, hoe meer teensies je kan vrijspelen, waardoor je verder kan geraken op de wereldmap en zo nieuwe werelden kan vrijspelen. Let wel op, want de lums zijn soms goed verstopt, zodat je in een level een klein omwegje moet maken, om ze te kunnen vinden. Lukt het je om alle lums in een level te verzamelen, dan speel je de invaded-versie vrij. Daar kan je ook weer lums verzamelen, maar hou er wel rekening mee dat deze werelden een stuk moeilijker zijn. In totaal telt Rayman Fiesta Run ongeveer 75 levels, dus je bent wel even zoet.

Het zijn ook die invaded-levels die het leukste om te spelen zijn. Vrijwel alle andere levels zijn net dat tikkeltje te eenvoudig. Vaak is het eerder zaak om bepaalde zaken te onthouden, dan dat ze echt moeilijk om te spelen zijn. Je zal dus wel regelmatig iets opnieuw moeten spelen, maar dat is dan vooral omdat je lums hebt gemist en niet omdat je dood bent gegaan. Bij de invaded-levels is dat anders. Daar krijg je regelmatig te maken met iets dat je achtervolgt, waardoor je geen enkel foutje mag maken en er ook iets meer druk op de ketel zit.

Rayman Fiesta Run is dan wel een totaal ander spel dan Origins of Legends, het heeft wel alle charme van die twee games. Het leveldesign, de kleuren en de muziek, het is allemaal wat we zijn komen te verwachten van een Rayman-game. Je kan trouwens ook wat concept art vrijspelen, om nog wat extra te genieten van de mooie beeldjes.

Conclusie

Rayman Fiesta Run is een leuke opvolger geworden van Jungle Run, waarin de basis volledig is behouden. Audiovisueel is het spel dik in orde en er zitten een aantal levels in die uitdagend zijn. Spijtig genoeg is het merendeel net iets te eenvoudig.

Positief

  • Muziek
  • Leveldesign
Score
76/100

Negatief

  • Net iets te eenvoudig
Grafisch
90%
Geluid
90%
Fun
73%
Gameplay
72%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.