4gamers.be

Float (Mobile)

Door Ge0force, 16-03-2011 16:45

Float

Door Bt_Solid

Vroeger toen we heel klein waren dan speelden we spelletjes zoals "niet op de zwarte tegels stappen" of "een ballon zo lang mogelijk van de grond houden". Blijkbaar waren we niet de enige met zo'n fantasie, maar hoe vertaal je zo'n idee naar de iPhone/iPad?

Float vertrekt vanaf het simpele concept van een ballon die de grond niet mag raken. Dit is gevaarlijk omdat de grond vol ligt met puntige spijkers, net zoals in onze fantasie toen we klein waren. Ballonnen vallen uit de lucht, en jij moet ze terug de lucht in duwen door er met je vinger op te tikken. De ontwikkelaars voegden er wat spelelementen aan toe zoals een stippellijn die van hoogte verandert. Tik je de ballonnen onder deze lijn aan dan krijg je een score bonus. Zelfde geldt voor kleurencombinaties die je kunt maken. Deze elementen bezorgen een hogere fun- en verslavingsfactor, maar zorgen er ook voor dat de speler zelf beslist wat de moeilijkheidsgraad is. Ofwel zorg je er gewoon voor dat de ballonen niet ploffen, ofwel ga je voor de bonussen en kleurcombinaties terwijl je er steeds voor moet zorgen dat de ballonen de grond niet raken. 

Naast de gewone game mode vind je nog de time en zen mode. De time mode biedt meer dan de normal mode met een tijdslimiet. Zo is er een teller die bijhoud hoeveel tikken elke ballon in de bonus zone heeft gekregen. Dat zorgt voor een totaal andere ervaring. Bij de zen mode is de puntige ondergrond weggelaten voor een simpelere spelervaring, ideaal voor de kleinere spelers die gewoon wat ballonen de lucht in willen tikken.

Sinds kort heeft Crawl Space games via een update drie extra modes uitgebracht (deze waren eerst in-app aan te kopen maar zijn nu dus gratis). Het gaat om Limbo, hot potato en de one & done mode. Limbo is zoals limbo, de bonus lijn zakt steeds verder naar beneden dus how low can you  go? In hot potato moet je ballonnen tegen de stervormige ballon (de hot potato) aanduwen om zo een balkje te vullen waarna een windstoot de ballonnen terug naar boven duwt. One & done is dan weer een soort van survival mode waarin de ballonnen blijven komen en je het zo lang mogelijk moet volhouden.


Link naar de Appstore (0,79€)

Conclusie

Float past perfect in het rijtje met games als Cut the Rope, Angry Birds en Fruit Ninja. De pick up & play methode die deze games hanteren zorgt ervoor dat je het overal wel even kan spelen, of je nu twintig minuten op de trein zit of even twee minuutjes tijdens een reclameblok. Dat de speler zelf de moeilijkheidsgraad kan bepalen door zijn speelstijl maakt dat zowel een kind van drie als een iets volwassener persoon zoals mezelf zich hiermee kan vermaken.

Positief

  • Pickup&play
  • Voor alle leeftijden
  • Drie extra modes nu gratis
Score
73/100

Negatief

  • Eentonig
Grafisch
60%
Geluid
60%
Fun
80%
Gameplay
70%

Float

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar:
  • Uitgever:

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.