4gamers.be

Feed me Oil (Mobile)

Door Ge0force, 30-06-2011 20:15

Feed Me Oil

Door Senz

Uitgever Chillingo is een vaste waarde op vlak van mobile games. Zij schotelen ons samen met uitgever Holywatergames weer iets lekkers voor – als je van olie houdt tenminste. In Feed me Oil probeer je alles in elkaar te passen om de olie op de juiste plaats te krijgen.

Feed Me Oil is een platformgame dat ontzettend populair is en in verschillende landen – zoals de Verenigde Staten - zelfs op de eerste plaats staat in de lijst van betaalde applicaties. Het spel start met een menu waar de olie van de achtergrond druipt. Wanneer je voor de grootste vlek ‘start game’ kiest, zie je meteen welke sfeer het spel uitademt. Het eerste level, Big Oil Pipeline, wordt voorgesteld door een raar personage en dat zal tijdens de loop van het spel alleen nog maar voor meer plezier zorgen.

In de (voorlopig) drie beschikbare delen moet je zoveel mogelijk olie in het aangewezen reservoir krijgen. Dat doe je door met je vinger verschillende onderdelen op hun plaats te zetten. Balkjes, propellers, magneten of windhozen; het passeert allemaal de revue. Het geheel speelt heel vlot en ziet er vrij goed uit. Je verwacht geen uitzonderlijke graphics omdat het spelplezier op de eerste plaats komt. Een Playboy lees je toch ook alleen maar voor de leuke artikels, nietwaar?

 

De mooie omgeving zit ook vol minder aangename hindernissen. Soms zal je de olie zo moeten ‘sturen’ dat je eerst een knop raakt om een brug te laten zakken waar je later overheen moet om het reservoir te bereiken. Het komt er op aan om alle elementen zo goed mogelijk te combineren; alleen zo zal de puzzel ervoor zorgen dat je het zwarte goud op de juiste plaats krijgt. Je hoeft ook niet te vrezen voor ergernis. Mits je telkens een pauze inlast kan je voldoende tips krijgen die je aanwijzen waar een bepaald onderdeel moet komen. Let wel, die worden schaarser naarmate je vordert in het spel, maar ze helpen je op sommige toch zodat je kan doorgaan naar de volgende uitdaging. Over uitdaging gesproken, dat zit er ook meer dan genoeg in dit eenvoudige spel.

Op het eind van elke rit kan je sterren verzamelen naarmate de hoeveelheid onderdelen je gebruikt hebt. Hoe minder tijd en middelen je gebruikt, hoe hoger je score zal liggen. Voorlopig zijn er zo’n 45 levels beschikbaar, maar je kan de verzamelde sterren ook inwisselen voor bonuslevels. Daar gaan we nog niets van verklappen, maar het loont zeker de moeite om toch ettelijke sterren in de wacht te slepen. Gamen doe je nooit alleen, en deze game maakt gebruik van Crystal en het Gamecenter om alle statistieken bij te houden. Zo weet jij (samen met de Amerikanen) waar er veel olie te vinden is, en welke medaille jij nog moet halen om de eerste in de rangschikking te staan.

Link naar de game in de App Store (€0,79)

Conclusie

Feed Me Oil is een leuk spel, tout court. Het zit audiovisueel in een leuk jasje en is een aangename ervaring. De iPhone loont zich als platform uitstekend voor dit soort games, en de gameplay gaat ook nooit vervelen. Oké, het draait telkens om olie van A naar B te brengen, maar elk nieuw level vormt opnieuw een leuke verrassing. Je kan het spel momenteel verkrijgen in de App Store en we raden het iedereen aan die wakker wil blijven op de trein op de weg naar huis, of gewoon de hersens op een leuke manier wat wil breken over deze game.

Positief

  • Leuk concept
  • Verrassende levels
  • Gamecenter support
Score
78/100

Negatief

  • Tips beperkt in de tijd
Grafisch
75%
Geluid
70%
Fun
79%
Gameplay
87%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.