4gamers.be

WWII – Hills of Glory (Mobile)

Door Ge0force, 06-07-2011 14:13

WWII – Hills of Glory

Door Senz

Bij elke generatie worden we overstelpt met oorlogsgames, maar toch waagt uitgever Bulkypix zich aan het avontuur op de iPhone. We laten ons door ontwikkelaar Mando Productions gewillig droppen in de rol van teamleader, met maar één taak: jouw team aan de top van de heuvel in leven houden. Ontwijk het spervuur, loop weg van een verdwaalde 'granaatappel' en lees snel verder om te weten wie de oorlog gewonnen heeft. 4Gameeers!

Na de bekende titelschermen krijg je de boodschap dat jij bovenaan de spreekwoordelijke toren van Babel staat als Gods evenknie, en dat het Duitse gespuis met harde hand neergeslagen moet worden. Als intro kan dat tellen. Het menu onthult als eerste een fire at will-modus. Zie het als Survival; meer verraden we niet maar probeer toch maar te overleven. Die is echter pas speelbaar nadat je de eerste campaign hebt uitgespeeld, dus je wordt zowat verplicht meteen ten strijde te trekken. Je kan ook een echt strijdersprofiel aanmaken en voor de liefhebbers kan je ook nog enkele bijzaken tweaken zoals geluid en muziek. Wij raden aan om daar af te blijven, zodat je – naast wat ruimte op de trein door mensen die achteruit deinzen – in volle glorie kan genieten van de geluiden die het spel rijk is. Geen muziekdoos zonder muziek, right? Na een duister laadscherm bieden de eerste slachtoffers zich gewillig aan. Je bevindt je bovenaan een heuvel, en Duitse soldaten proberen jou en jouw team een kopje kleiner te maken.

Elke missie wordt afgewisseld van omgeving, die voorafgegaan wordt door een kleine briefing. Dat verdwijnt onmiddellijk naar de achtergrond wanneer je met je vinger ten strijde trekt. Neen, geen seksueel getinte punchline; door zoveel mogelijk vijanden aan te klikken geef je hen een enkeltje naar de andere zijde, waar ze misschien een hoofdrol kunnen wegkapen in de zombiemodus van Call of Duty. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je kan credits verzamelen waarmee je jouw team kan uitbouwen, en eenmaal je ze vrijgespeeld hebt kan je die knarren op trainingskamp sturen. Het systeem doet een beetje denken aan de Commandos-reeks, waarbij ieder teamlid verschillende specialiteiten heeft. De eerste soldiers die je onder jouw hoede neemt zijn onder andere een ruige Engelsman, een priester (waan jezelf God, remember?) en private Bryan. Geruchten doen de ronde dat er ooit een volledig team naar hem op zoek ging: die verwijzing naar de bekende film is een héél stom detail, maar wel iets dat opvalt voor een mobile game.

Posted Image

Naast teamleden om je te helpen beschik je natuurlijk ook nog over een arsenaal aan verschillende wapens. Het ene al wat beter dan het andere, maar steevast ontwikkeld om iets Duits in het vizier te krijgen. Elk wapen heeft zijn eigen besturing: de sniper bestuur je met een tik op het scherm, het scherm even langer aanraken zorgt voor een granaat en een laken vol bommen komt er als je een horizontale streep over het scherm maakt. Zo is er de rifle, die soms tot frustratie kan leiden, omdat hij kort moet opladen. Dat geldt voor alle wapens trouwens, maar omdat je deze nu eenmaal het meeste gebruikt moeten we het als iets Duits eum als minpunt omschrijven. Naarmate je vordert in het spel wordt het alleen maar leuker, omdat je wapens ter beschikking krijgt waarmee je op grotere schaal vijandelijke soldaten een kopje kleiner kan maken. Zo zijn er granaten of napalmbommen, of een bommentapijt of een helikopter die vernietiging komt zaaien. Het komt er vooral op aan deze wapens op het juiste moment in te zetten, want je hebt graag iets meer dan een rifle ter beschikking als een tank komt aangerold.

Het geheel zit in een mooi uniform. Oorlog is geen pretje, maar men slaagt er in om de graphics in dit spel aangenaam op het scherm te toveren. WO II: Hills of Glory ziet er redelijk echt uit, al mag je niet vergeten dat realisme niet het uitgangspunt is. Schoten, explosies en personages komen heel goed over, en het geheel wordt overgoten met een prachtig audiosausje. Je zit dan wel in volle actie op de heuvel, maar de verdiende glory houdt je liever niet voor jezelf. De gestage opmars van rookie naar hogere rangen kan je delen via het Gamecenter, waar ook alle achievements en trofeeën te bezichtigen zijn.


Link naar de game in de App Store (€1,59)

Conclusie

Bulkypix levert met WO II: Hills of Glory een leuke game af. Het thema is relatief nieuw op de mobiele platformen en men slaagt er in om de ervaring de moeite waard te maken. Op vlak van graphics en geluid krijg je waar voor je geld. De omgevingen zien er echt uit, en soms waan je jezelf echt op het slachtveld. Zeker wanneer je enkel geweerschoten hoort terwijl je met allerhande vingerbewegingen (again, no pun intented) druk in de weer bent zoveel mogelijk Duitse soldaten naar de verdoemenis te knallen. Mensen die graag Commando's of het oude Sudden Strike speelden zullen hun hart kunnen ophalen aan deze game, maar ook voor casual gamers is dit een leuke ervaring.

Positief

  • Funfactor
  • Graphics
  • Subtiele humor
Score
86/100

Negatief

  • Wapens moeten herladen
  • Besturing is niet gezond voor je scherm
Grafisch
87%
Geluid
81%
Fun
90%
Gameplay
85%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.