4gamers.be

Hunters: Episode One (iPhone, iPad)

Door Ge0force, 05-10-2011 11:00

Hunters: Episode One

Door Steez

De 'Mission Statement' van Rodeo Games is om iets nieuws te brengen op gebied van mobile gaming. Hiervoor komen ze met een diep gelaagde Turn Based Strategy game in de verre toekomst, waar nieuwe missies dagelijks verschijnen en contracten binnen de 24 uur moeten opgeleverd worden. Op eerste zicht een interessante game op maat gemaakt voor een krachtig touch-based apparaat. Eens kijken of dit in de praktijk ook zo is.

In Hunters: Episode One heb je als taak een leger bounty hunters om je heen te verzamelen, elk met eigen stats en uitrusting. Gaandeweg sluiten er zich steeds meer jagers bij je aan en neemt je arsenaal alsmaar toe. Voorafgaand aan elke missie moet je manschappen uitkiezen en punten spenderen aan bescherming en bewapening. Alvorens je ze op pad stuurt, zijn er eindeloos veel mogelijkheden om het perfecte team samen te stellen. Het verrassend grote aantal wapens, items en upgrades overweldigd en maakt meteen duidelijk dat je aan Hunters wel eens een vette kluif kan gaan hebben. Voorwerpen vind je bij het looten van gevallen vijanden of tussen de menus door. Bij het aannemen van een “special of the day” of het bekijken van een banner krijg je al gauw meer materiaal toegeschoven. Heb je daar geen zin in kan je dit volledig vermijden. Maar het is een leuke manier voor diegenen op zoek naar meer om betrokken te blijven. Daarbij hoort ook nog eens een volledig trader systeem om afgedankte waren in credits om te zetten of een nieuwe aanwinst maximaal up te graden.

Hunters: Episode One

Staat je team op punt, dan ben je klaar om ten strijde te trekken. Gelukkig hebben de jongens en meisjes van Rodeo Games hun tijd niet enkel in het maken van digitale accessoires gestopt, en is er goed nagedacht om in een ruim aanbod van opdrachten te kunnen voorzien. Ervaring doe je op door middel van rechtlijnige missies als “kill the bad guy” en “destroy the generator”, waarbij jouw huurlingen hun experience stats aanvullen en zich voorbereiden op het zwaardere werk. Eens op het slagveld speel je het spel beurt om beurt. Elke 'turn' heb je de mogelijkheid om manschappen te verplaatsen en stippel je op basis van hun karakteristieken een verdedigende of aanvallende course of action uit. Bepantsering beperkt de beweeglijkheid en het type wapen bepaalt vanaf hoe ver je een vijand kan raken (en omgekeerd uiteraard). Je dient rekening te houden met allerhande factoren zoals de opgelopen schade van beide partijen en het hit en miss percentage van elke unit terwijl je beurtlings tegen de AI om positie en casualties schaakt. Bij dit soort games schittert het touchscreen als de perfecte besturing, vooral op de grotere iPad. Het selecteren en dirigeren van de actie verloopt vlot en door het aangegeven raster op de vloer zie je wat je bereik is, nodig om juiste beslissingen te kunnen nemen.

Hunters: Episode One

Zowel op de iPhone als de iPad ziet het spel er best goed uit. Top down is een genre dat minder grafische kracht vraagt en waar omgevingen en personages vaak eenvoudiger overkomen. In H:EO echter zijn ze levendig en gedetailleerd genoeg om in de smaak te vallen. Ook de interface ziet er strak en afgelikt uit en trekt je volledig in je rol als commandant van een schip vol weapons-for-hire. De rest van de processor cycles gaan naar sfeervolle belichting en geluidseffecten, maar vooral naar de AI van je tegenstanders. Zomaar er voor gaan loopt meestal slecht af en dwingt je om elk manoeuvre doordacht te maken. Beter ga je er goed voor zitten in plaats van in de rij bij de bakker te spelen, want uitdagend is het zeker. Alsof de moeilijkheidsgraad nog niet pittig genoeg is, zorgt het unieke 24-uurs ritme waarop nieuwe missies beschikbaar komen voor extra druk om alles op tijd af te werken. Iets wat compulsieve strategie liefhebbers op hun wenken moet bedienen.

Hunters: Episode One in de App Store (0,79 euro) voor iPhone

Hunters: Episode One HD in de App Store (3.99 euro) voor iPad

Conclusie

Als je games zoals Advanced Wars helemaal kapot gespeeld hebt en klaar bent om af te studeren op een volwassen strategy game, dan is Hunters: Episode One vast wat voor jou. De vele opties, stevige moeilijkheidsgraad en het idee van telkens nieuwe missies zullen veel strategen het water in de mond doen lopen. Het vraagt de nodige toewijding en volharding maar je krijgt er een diepe en mooie game voor terug in de plaats.

Positief

  • Veel missies
  • Veel content
Score
81/100

Negatief

  • Per ongeluk skip turn duwen
Grafisch
82%
Geluid
78%
Fun
80%
Gameplay
84%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.