4gamers.be

Game helpt onderzoek naar kanker vooruit

Door Jay, 08-02-2014 14:20

Het is niet de eerste keer dat spelletjes worden ontwikkeld om wetenschappelijk onderzoek een handje te helpen. In het verleden werden zo bijvoorbeeld al nieuwe planeten en sterren ontdekt. Zulke spelletjes zijn vooral nuttig omdat ze gebruik maken van de kracht van de massa en met dat principe in het achterhoofd is nu een spelletje verschenen dat het onderzoek naar kanker vooruit kan helpen.

Het gaat om Play to Cure: Genes in Space, dat gratis te downloaden is voor iOS en Android. Het spel zet genetische data om in een visueel spel en op basis van de handelingen van de speler kunnen bepaalde zones in de data ontdekt worden die mogelijk eens van naderbij bekeken moeten worden. Het zoeken van zulke zones kan momenteel enkel door menselijke ogen, daar een computer vooralsnog niet in staat is de specifieke patronen te herkennen. Het probleem is echter dat er zoveel data is en slechts een beperkt aantal wetenschappers die zich ermee bezig kunnen houden, maar  dankzij het omzetten van data naar een spel moet je dus geen wetenschapper zijn om je steentje bij te dragen.

Genes in Space is slechts één spel dat voor dit doel ontwikkeld werd en normaal zullen er nog volgen. Onlangs werd namelijk een game jam georganiseerd met als doel spelconcepten te bedenken die genetische data kunnen omzetten in een spel en Genes in Space is daar nu een eerste concrete realisatie van.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.